6 Temmuz 2013 Cumartesi

Aksaray Üniversitesi – Mercedes İşbirliği Gelişiyor

Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’a iade-i ziyarette bulundu. Rektör Acar’ın Makamında gerçekleşen ziyarette Mercedes – ASÜ işbirliği konuşuldu.


ASÜ’nün ve Mercedes’in bölgenin iki önemli kurumu olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi adına gayret ettiklerini belirtti. Bir dünya markası olan Mercedes’in ekonomiye çok önemli katkılar sağladığını ve Türkiye’de bulunan iki büyük işletmesinden bir tanesinin Aksaray’da faaliyet göstermesinin büyük bir şans olduğunu ifade eden Rektör Acar, “Geçen yıl Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Aksaray’ı ve üniversitemizi ziyarete geldiklerinde, Mercedes ile üniversite arasında bir işbirliğini çok arzu ettiklerini belirtmişlerdi. Biz de, “Kendileriyle görüşme halindeyiz” demiştik. Bu çerçevede Mercedes ile üniversitemiz arasında bir işbirliği protokolünün olması hepimizin arzusuydu. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın arzularını yerine getirmek, hem de bizim arzumuzun gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, daha evvelden başladığımız görüşmeleri Sayın Pfeifer döneminde tamamladık. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Otomotiv Programı ile Mercedes arasında bir işbirliği protokolü imzaladık” dedi.


- İşbirliğini Geliştirmek ve Üst Seviyelere Taşımak Amacındayız -


Öğrencilerin Mercedes imkânlarından yararlanması, Mercedes’teki birikimin okula aktarılması, okuldaki programın Mercedes’in destekleriyle zenginleştirilmesi ve staj gibi konularda işbirliği protokolü imzaladıklarını söyleyen Rektör Acar, “Bundan son derece memnuniyet duyuyoruz” dedi. Şu anki işbirliğini geliştirmek ve daha da üst düzeye taşıma amacında olduklarını vurgulayan Rektör Acar, şöyle devam etti: “Bu çerçevede Mercedes firmasına Aksaray ve Türkiye ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bir dünya markası olarak, kalitenin sembolü olarak yapmış oldukları başarılı icraatlardan dolayı tebrik ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”


- Parça Konusunda Aksaray’la Daha Çok Çalışmak İstiyoruz -


Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer ise bu yıl bir rekor peşinde olduklarını ve daha fazla sayıda araç üretmeyi düşündüklerini söyledi. Yaklaşık 3 aydır Aksaray’da olduğunu ifade eden Klaus Pfeifer, fabrikanın ve işçilerin mükemmel olduğunu belirterek, parça temini konusunda Aksaray ile daha fazla çalışmak istediklerini belirtti. Şu anda birçok parçayı Avrupa’dan ve özellikle de Almanya’dan getirdiklerini ileten Klaus Pfeifer, “Ama biz daha fazla parçayı Türkiye’den almak istiyoruz. Bu nedenle Aksaray’da daha fazla firma olmalı. Biz Aksaray ile çalışmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli” dedi. Fabrikaya çok iyi işçiler ve mühendisler geldiğini, büyüme hedefinde olan Mercedes için bunun da çok önemli olduğunu ifade eden Pfeifer, “Biz daha fazla büyümek istiyoruz ve bunun için çok iyi işçilere, mühendislere ihtiyacımız var. Bu nedenle Aksaray Üniversitesi bizler için çok önemli. İncelemeler yapıyoruz ve Aksaray Üniversitesi ile çalışmak istiyoruz” dedi.


Rektörlük Makamında yapılan görüşmenin ardından Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarları gezildi. Ziyaret, Otomotiv Bölümü’ndeki incelemenin ardından sona erdi.



Aksaray Üniversitesi – Mercedes İşbirliği Gelişiyor

Hiç yorum yok: