11 Temmuz 2013 Perşembe

Aksaray Üniversitesin’de 10 Bölüme İlk Kez Bu Yıl Öğrenci Alınacak

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) alt yapı hazırlıkları tamamlanan 10 bölüme bu yıl ilk defa öğrenci alınacak. İkinci öğretimlerle birlikte bu bölümlere toplam 515 kişilik kontenjan ayrıldı.


İlk kez öğrenci alınacak bölümler şöyle: Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Felsefe, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Seramik, Cam ve Çinicilik, Seracılık ve Ortaköy MYO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünün ikinci öğretimi.


- Genç Bir Üniversite Olan ASÜ Hızlı Şekilde Gelişiyor -


ASÜ’nün 2006 yılında kurulduğunu, henüz genç bir üniversite olmasına rağmen oldukça hızlı şekilde ilerlediğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, yeni kurulan fakülte ve açılan bölümlerin bu büyümenin birer göstergesi olduğunu ifade etti. Gerek akademik, gerek fiziksel ve gerekse de öğrenci sayısı bakımından ASÜ’nün hızlı biçimde geliştiğini vurgulayan Rektör Acar, “Yeni bölümlerin üniversitemize, öğrencilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. ASÜ Rektörü Acar açıklamasının son kısmında LYS tercihlerinin devam ettiğini anımsattı ve tüm öğrencilere başarılar diledi.


- Hangi Bölüme Kaç Kontenjan Ayrıldı? -


Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümüne 40, Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümüne (ikinci öğretimle birlikte) 80, Felsefe Bölümüne 40, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümüne (ikinci öğretimle birlikte) 80, Gıda Mühendisliği Bölümüne (ikinci öğretimle birlikte) 80, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümüne 40, Maden Mühendisliği Bölümüne 40, Ortaköy MYO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünün ikinci öğretimine 55, Seracılık Bölümüne 30 ve Seramik, Cam ve Çinicilik bölümüne 30 kontenjan ayrıldı. Seracılık ile Seramik, Cam ve Çinicilik bölümleri Güzelyurt MYO bünyesinde bulunuyor.


Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Felsefe, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Gıda Mühendisliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Maden Mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Seracılık ve Seramik, Cam ve Çinicilik bölümlerinde eğitim süresi 2 yıl.



Aksaray Üniversitesin’de 10 Bölüme İlk Kez Bu Yıl Öğrenci Alınacak

Hiç yorum yok: