17 Temmuz 2013 Çarşamba

Belediye yaz spor okulunda sporcu sayısı 1000'e ulaştı

Aksaray Belediyesi yaz futbol okulunda devam eden 4 branşta toplam sporcu sayısı 1000’e yaklaştı. Mayıs ay ortasında başlayan Aksaray Belediyesi yaz spor okullarında futbol en büyük ilgi gören spor dalı oldu.

Şu ana kadar futbol branşında 750, voleybola 80, basketbol 70 ve tenis ise 40 kayıt ile çalışmalar sürüyor. Yaz spor okulunda kayıtların devam ettiği ve istenilen hedefe yaklaşıldığı belirtildi.


Aksaray Belediyesi yaz spor okulunda son 4 yılda en büyük rağbet gören futbol bu sezonda zirvede yer aldı. 750 minik futbolcu geleceğin yıldız futbolcusu olmak için Aksaray belediyesine ait TOKİ ve Küçük Bölcek’te bulunan sentetik sahada eğitim görüyor.


Futbol haricinde diğer branşlara kayıt işlemleri ve antrenmanlar devam eden Aksaray Belediyesi yaz futbol okullarında 4 branştaki eğitimler yaz tatili bitene kadar devam edeceği belirtildi. Yaz spor okullunda futbol branşında haftanın 6 günü çalışmaların devam edeceği ve ramazan ayının gelmesi ile birlikte yaş gruplarında antrenman sayılarının 2’ye düşeceği açıklandı.


Aksaray Belediye Spor Kulüp Başkanı Murat Koç; Aksaray Belediyesi yaz spor okulları hakkında yaptığı konuşmada; hedeflenen sporcu sayısına yaklaşıldığının altını çizerek, futbol, voleybol, basketbol, tenis olmak üzere 4 branşta sporcu yetiştirdiklerini ifade etti. Koç; futbol’un dünyada olduğu gibi Aksaray’da en çok rağbet gören spor dalı olduğunu kaydetti. Yaz spor okullarında futbol’da kayırlı öğrenci sayısının 750 olduğunu ifade etti. Voleybol, Basketbol ve Tenis’te ise 200 kayıtlı sporcu olduğunu söyledi.

Aksaray Belediyesi olarak yaz spor okullarında hedeflerinin gençleri hem kötü alışkanlıklarından hem de sporu sevdirmek için verilen mücadelede her geçen yıl artan sporcu sayısı ile emeklerini meyvesini aldıklarını söyledi. Sporcuları velilerin gönül rahatlığı ile spor okullarına gönderdiklerini ayrıca bütün spor branşlarına katılar öğrencileri servisleri ile evlerinden alıp yine antrenman sonrasında evlerine bırakılmasının velilere açısından önemli bir güven kaynağı oluşturduğunun altını çizdi. Başkan Koç, şuan itibari ile 4 dalda bin sporcuya yaklaşıldığını futbol haricinde kayıtların devam ettiğini ve futbol’a olan ilginin her geçen arttığını söyleyerek, sporcuların aldıkları branşlarındaki eğitimlerin yanında gerçek sporcu kimliğine kavuşmaları, sporcu ahlakı yönünde de eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.


 






Belediye yaz spor okulunda sporcu sayısı 1000'e ulaştı

Hiç yorum yok: