13 Temmuz 2013 Cumartesi

İftar yerine Nevzat Palta ziyareti






 


Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, belediye tarafından her gün 650 kişiye iftar yemeği verilen tarihi Zinciriye medresesine giderek vatandaşları ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundu

Başkan Nevzat Palta yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Tarihi bir mekânda Selçuklu döneminde yapılmış hakikaten uzun yıllar ilim ve irfan merkezi olan Zinciriye medresemiz güzel ve hayırlı bir hizmete ev sahipliği ediyor. Yaklaşık her gün 650-700 insanımız burada nezih bir ortamda iftar yapıyorlar. Oruçlarını açıyorlar. Tabi burada verilen yemeğin de büyük bir kısmını sağ olsun Aksaraylı hemşerilerimiz üstleniyorlar. 2500 TL verdikleri zaman o gün 650-700 kişilik yemeği biz onun adına çıkarıyoruz ve vatandaşlarımıza ikram ediyoruz.

Böyle bir talepte bulunan hemşerimiz olursa onlara arkadaşlarımıza yardımcı olurlar. Ama bunların büyük bir kısmının şu anda parası ödenmiş durumda İftar yemeğinden faydalananlar arasında öğrenci kardeşlerimiz var. Çalışanlar var. Değişik kesimden insanlar var. İşçisi var. Memuru da var. Bu havayı teneffüs etmek için gelenler var. Buda beni çok mutlu ediyor. Dolayısıyla bu Aksaray’ın değişik bir göstergesi. Bu yapmış olduğumuz hizmetlerin ne kadar yerini bulduğunu görüyoruz. Yine mülteciler var. Irak, Afganistan gibi ülkelerden gelen mültecileri var. İnşallah bu organizemizi biz ay sonuna kadar devam ettireceğiz. Burada emeği geçenlere parasal maddi katkı sağlayan bütün yürekten teşekkür ediyorum Allah hayırlarını kabul etsin. Diyorum. Bu mekân hemşerilerimizin güzel hayırlı hizmetlerde inşallah her zaman kullanacağız.”



İftar yerine Nevzat Palta ziyareti

Hiç yorum yok: