9 Temmuz 2013 Salı

Ihlara Vadisi'ndeki yürüyüşe Aksaray halkı çok büyük ilgi gösterdi.

AKSARAY BELEDİYESİ 21 OTOBÜSLE IHLARAYA 2 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞI ÜCRETSİZ TAŞIDI

YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN VATANDAŞLARA YEMEK İKRAM EDİLDİ


Aksaray Belediyesi’nce düzenlenen 31.Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan Ihlara Vadisi’ndeki yürüyüşe Aksaray halkı çok büyük ilgi gösterdi.


Vadi yürüyüşü Belisırma girişinden başladı ve 3,5 km’lik mesafede sona erdi. Yürüyüşe Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Vali yardımcılar, Meclis üyeleri, daire müdürleri ve yaklaşık 2 binin üzerinde vatandaş katıldı.


Aksaray Belediyesi, Aksaray’dan Ihlara vadisine 21 otobüs kaldırdı. Özel otoları ile gelenlerle birlikte ücretsiz taşınan vatandaş sayısı 2 binin üzerine çıktı.


Ihlara Vadisinin sadece Aksaray’ın değil, Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm değerleri arasında yer aldığını ifade eden Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta 14 kilometre uzunluğu ile dünyada eşi benzeri bulunmayan vadi içinde kayalara oyulmuş çok sayıda yaşam alanı ve kilise bulunduğunu vurguladı.


Vadinin her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turist tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Başkan Nevzat Palta, “Bu yıl da çocuk, genç, yaşlı 2 binin üzerinde kişiyle birlikte 3,5 kilometrelik yürüyüşe katıldık. Bu muhteşem doğal güzellik içinde yürüyerek hem spor yaptık, hem de hoşça vakit geçirdik” dedi.


Ihlara beldesinde sona eren yürüyüşün ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Yerel sanatçılardan Zülfikar Kılıç’ın seslendirdiği türkülerle herkes gönlünce eğlenirken, bu eğlenceye vadide gezen Japon turistler de eşlik etti.



Ihlara Vadisi'ndeki yürüyüşe Aksaray halkı çok büyük ilgi gösterdi.

Hiç yorum yok: