16 Temmuz 2013 Salı

Yenisini yapmadan Standyumu nasıl yıkacaksınız

Aksaray spor kamuoyu tedirgin ve ayakta. Spor İl Müdürlüğü’nün Atatürk Stadyumu’nu yıkıp yerine kapalı spor salonu yapacağı konusunda yaygın dedikodular üzerine olayı yerinde gözlemlemek ve birinci ağızdan gerçekleri dinlemek için önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ziyaret ettik. Ziyarette benim yanımda Merkez ilçe başkanı Gülhan Tosun, proje grubu üyelerinden mimar Nazife Aslan Küçük, inşaat mühendisi Taylan Mutlu ile il müdüründen projeleri dinledik. İl müdürü Atatürk Stadyumunun çürük raporunun olduğunu, burada bir iyileştirme çalışması yapılmayıp yıkılacağını, burada maç oynatmaya izin vermeyeceklerini ve yerine kapalı spor salonu yapılacağını söyledi. Dağılgan Stadının da çürük raporunun olduğunu ayrıca çimlerin yeraltı su seviyesi ve tuzluluk nedeniyle yeşermediğini ancak burada bir iyileştirmeye gidileceğini ve maçların burada yapılacağını söyledi.


İl Müdürü ile yapılan görüşmenin ardından stadyumu gezerek inceledik. Daha sonra İl Müdürlüğü’nden alınan bilgileri, gözlemleri proje grubumuz ile birlikte değerlendirdik. Bu değerlendirmeye göre;


1)Öncelikle Aksaray’ımızı, Tüm Türkiye’de gururla tanıtan 68 Aksaray Spor ve diğer takımlarımızın stadyum ihtiyaçları dâhil, antrenman yapacakları ve her türlü ihtiyaçlarını görebilecekleri büyük bir araziye, sağlam bir spor kompleksi yapılması şart ve acildir. Yapılacak olan bu büyük ve sağlam kompleksin ulusal ve uluslar arası organizasyonlara uygun nitelikte yapılması temel ilkedir.


2)Dağılgan stadyumunda şuan ki haliyle maçların oynanması mümkün değildir. Çünkü maçlara ne zemini uygun ne de çürük raporu verilen tribünleri uygundur. Koruma duvarı dahi olmayan stadyumda maç oynanması mümkün değildir. Burada çıkacak olaylardan yanlış kararları verenler sorumlu olacaktır.


3)Aksaray’daki profesyonel ve amatör kulüplerin maç yapabilecekleri, antrenman yapabilecekleri her türlü olanağa sahip, uluslar arası yarışmalara uygun, Aksaray’a layık bir stadyum yapılana kadar maçlar Atatürk Stadyumu’nda yapılmaya devam edilmelidir. Atatürk Stadyumu’nun yıkılması kararı ERTELENMELİDİR.


4)Yukarıda niteliklerini belirttiğimiz stadyum yapıldıktan sonra Atatürk Stadyumu’nun geleceği ile ilgili karar Aksaray halkı tarafından verilmelidir. Çünkü 3000 kişilik bir kapalı spor salonunun Atatürk Stadyumu’nun yerine yapılması halinde 300-400 araca yakın otopark ihtiyacı doğacaktır. Bulunulan zeminde böyle bir alan yoktur. Ben yaptım oldu mantığından vazgeçilip Aksaray genelinde yapılacak anket ile Aksaray halkının fikri sorulmalı, bilimsel araştırma yapılmalı, sonucunda, Aksaray halkının rahat nefes alabileceği, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği, görsel olarak da halkımızın memnun kalacağı bir projeye imza atılmalıdır.


5)68 Yeni Aksaray Spor 3. Lige çıkmış, Sanayi Spor Bal Ligi’ne yükselmiştir. Aksaray’ın yüzünü ağartacak, Aksaray’ın reklamını yapacak bu iki takıma her türlü katkı sunulmalıdır. Aksaray’daki spor faaliyetleri ile ilgili kararlar spor kamuoyunun istemi doğrultusunda verilmelidir. 3. Lig’deki, Bal Ligi’ndeki takımlarımız Gençlik Spor Bakanlığı’nın, Aksaray Spor İl Müdürlüğü’nün kararlarını yanlış bulduğuna göre kararı verenler kararlarını sorgulamalı ve yanlış kararlarından vazgeçmelidirler.


Kamuoyuna saygı ile sunulur.

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI


DOĞAN KOŞAR



Yenisini yapmadan Standyumu nasıl yıkacaksınız

Hiç yorum yok: