5 Temmuz 2013 Cuma

Zinciriye Medresesinde AKMEK el ürünleri sergisi açıldı.

31. #Aksaray #Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Zinciriye Medresesinde #AKMEK el ürünleri sergisi açıldı.


Sergi açılışına Aksaray Vali Yardımcısı Ali Osman İşsan, Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Aksaray belediyesi olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz Aksaray-Ihlara kültür ve turizm festivali çerçevesinde etkinliklerimizi açmaya devam ediyoruz. Şimdi Aksaray belediyesi meslek edindirme kursları çerçevesinde gerçekten tarih yazdık. Son 3-4 yıl içerisinde şu ana kadar 39 değişik dalda kurs açmışız. Bunlar el nakışından başlayıp çeyiz ürünleri çini tezhip aerobik Osmanlıca İngilizce aklınıza hangi dal geliyorsa makyaj kursuna kadar Corel kursuna kadar kaynakçılık kursuna kadar 39 değişik tarzda kurs açmışız. Yaklaşık olarak bu kurslara 6337 kişi katılmış. Rakam çok büyük. Hakikaten büyük. Bunların büyük bir kısmı da milli eğitim müdürlüğümüz tarafından sertifikalandı. Yani ellerinde resmi geçerliliği olan sertifikaları var. Dolayısıyla bunları biz hayırlı bir iş olarak değerlendiriyoruz.


Daha önce AKMEK bünyesindeydi. Azmi millinin içerisinde oranın tamamı hanım erkek yok orada. Hanımların ve erkeklerin karışık olduğu belediyemizin altında bu kurslarımız devam ediyor. Birde şu anda gördüğünüz hakikaten tarihi bir eser olan 700-800 yıllık bir eser olan medresemizde buranın ruhuna uygun olan buranın içeriğine uygun medresenin medrese dediğimiz üniversite yani. Buraya uygun tarzda kurslarımızı devam ettiriyoruz. İşte burada yine tezhiptir hattır ney kursudur Osmanlıcadır buna benzer kurslarımızda bu bünyemizde bu güzel mekânda inşallah değerlendiriyoruz. O açıdan ben bu sergimizi birazdan açacağız. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Tabii ki öğrencilerimizi kutluyorum. Burada emek verdiler. İnşallah bu sergiyi burada açarız. Bütün Aksaraylı hemşerilerimizin ziyaretlerini burada bekliyoruz”.


Yapılan konuşmanın ardından AKMEK el ürünleri sergisi Aksaray Vali Yardımcısı Ali Osman İşsan, Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta, tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.


Sergiyi gezen Protokol üyeleri ve davetliler ürünleri çok beğendiklerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.  Bu arada Vali Yardımcısı Ali Osman İşsan ve Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya AKMEK’te üretilen ebru tablosu hediye edildi.


 


 



 







Zinciriye Medresesinde AKMEK el ürünleri sergisi açıldı.

Hiç yorum yok: