7 Temmuz 2013 Pazar

Aksaray Mustafa Ceceli ile coştu



25 BİN KİŞİYE SESLENEN BAŞKAN NEVZAT PALTA “BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ HİÇ KİMSEYE BOZDURTMAYIZ”


Aksaray Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 31.si düzenlenen Aksaray – Ihlara Turizm Festivali muhteşem bir coşku ile başladı

Festivalin ilk günü Aksaray Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve diğer protokol üyelerinin Kortej yürüyüşü ve halkı selamlamasıyla başladı. Mehter gösterileri, davul şov ve Aksaray’a ait Malaklı köpekleri festivale renk kattı

Daha sonra protokol üyeleri tarafından Kent meydanında festival programının açılışı yapıldı. Program Kent meydanında mehter gösterileri ve davul şov ile devam etti.

Programa, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Rektör Mustafa Acar, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Akşam programında mahalli sanatçılar Murat Şimşek, Zülfikar Kılıç, Aksaraylı Serdar, Menderes Elçin sahne aldı. Coşkunun devam ettiği gece de Vatandaşlar, Aksaray’ın yetiştirdiği en gözde bayan sanatçılardan biri olan Mine Gez’in türkülerine eşlik ederek eğlenmeyi sürdürdü.

Gecenin finalinde herkesin heyecanla beklediği an geldi. Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Söylediği birbirinden güzel şarkılarla Aksaray halkını coşturdu.

Bu arada konserde meydanı dolduran 25 bin kişiye hitaben bir konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, kardeşlik ve beraberlik mesajları vererek, bu tür festivallerin birlik ve beraberlik için en güzel organizasyon olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Paltakonuşmasında şunları söyledi “

31. Aksaray-Ihlara kültür ve turizm festivali çerçevesinde bu yılda Aksaray’ımıza şehrimize yakışan etkinliklerle inşallah sizleri buluşturuyoruz. Bundan birkaç gün önce bizim çocukluğumuzu yaşadığımız çocukluğumuzda oynadığımız o güzel oyunlarla çelik çomağından illisine kadar diyeceksiniz başkanım ille nedir? Onu eskiler bilir. Bir çok değişik oyunları burada en azından nostalji anlamında gerçekleştirdik. Dünde bir sergi açtık. Bu günde saat 18.30da Aksaray belediyemizin önünden bir kortej yürüyüşü yaptık. Sağ olsun bütün protokolümüz değerli valilerimiz başta olmak üzere herkes geldiler. Bu kortejin şöyle bir önemi vardı Dedik ki bizi yapan değerlerle sizleri buluşturacağız. Bizim ecdadımızın hiçbir zaman unutmadığı savaş meydanlarında onlara gerçekten böyle bir heyecan katan o büyük mehter takımıyla beraber arkasında şehrin idarecileri seçilmiş insanlarımız il başkanlarımız meclis üyelerimiz teşkilatımız ve gerçekten Aksaray’a gönül vermiş binlerce insanımızla elimizde sadece Türk bayrağı olarak yürüdük.

Türkiye’miz zorlu bir süreçten geçiyor. Bunu özellikle söylüyorum. Ama ne olursa olsun bu millet her türlü zorluğu aşmasını bilmiştir tarihte. Yine Allah’ın izniyle aşacaktır diyorum. Burada tek şey biz birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi hiçbir zaman kimseye bozdurtmayız. Yani onu zedeletmeyiz. Bizi biz yapan değerlerimizle inşallah insanlarımızı gençlerimizi hemşerilerimizi buluşturacağız.

İşte bu festival bir nebze olsun tarihi değerlere sahip geçmişi olan 10.000 yıllık tarihi olan bu güzel şehri kadim şehrin inşallah geçmiş değerleriyle beraber geleceğe köprü kurma anlamında ve gençlerimize yarınlarımıza bırakacağımız bu toprakları bu gençlerimizle inşallah o milli değerlerimizle manevi değerlerimizle güzel geleneklerimizle inşallah buluşturmanın derdi ve gayreti içerisindeyiz. Onun için tabii ki yeri gelince üzüleceğiz yeri gelince de sevineceğiz. Bu günde sevinme günleri bugün inşallah Aksaray’ımıza gönül vermiş o güzel değerli yerel sanatçılarımızla sizleri buluşturduk. Sizlerin yakinen bildiği gerçekten sanatçı olan gönlü yüreği güzel olan Mustafa Ceceli kardeşimizi sizlerle buluşturuyoruz. Mustafa Ceceli kardeşimizle birkaç saat beraber olduk. Hakikaten sanatçı dediğiniz zaman yaşantısıyla, aile hayatıyla etkinlikleriyle, güzellikleriyle, yüreğiyle bu topluma örnek olması lazım. Mustafa kardeşimizde ben onu gördüm. Tabii ki sizleri eğlendirecek tabii ki sizleri güldürecek. Bugün inşallah dolu dolu bir programı yaşamış olacağız.

Meydanı dolduran en az 25.000 kişi olarak siz değerli kardeşlerimi hanımefendileri hemşerilerimi gerçekten buraya kadar geldiğinizden dolayı burayı şenlendirdiğinizden dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum

Tabii ki aynı zamanda gerçekten sanatıyla kişiliğiyle tabiri caiz ise adam gibi adam olan Mustafa Ceceli kardeşimizi teşekkür ediyorum. Bu meydan bu muhteşem kalabalık tabii ki değerli Mustafa Ceceli kardeşimizden kaynaklandı. Ağzına yüreğine gönlüne sağlık diyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun var olsun”.

Daha sonra Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli seslendirdiği şarkılarla Aksaray halkına unutulmaz bir konser verirken, Belediye Başkanı Nevzat Palta. Sanatçı Ceceli’ye Aksaray halkı adına teşekkür ederek bir buket çiçek, plaket ve dünyaca ünlü Taşpınar halısı hediye etti.

Ünlü sanatçı Ceceli “ Değerli arkadaşlar ben bu güzel hediyeleri ve çiçeği başkanımızın da izniyle siz Aksaraylılardan kendime kabul ettim. Çok teşekkürler. Sağ olun var olun” şeklinde konuşarak Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya ve Aksaray halkına teşekkür etti

Festivalin İlk günü Havai fişek gösterileri ile son buldu.



Aksaray Mustafa Ceceli ile coştu

Hiç yorum yok: